• SMS_Logo2021-1_1.jpg
  • SMS_Logo2021-2_1.jpg
  • AIS_banner.jpg
  • escola_logo2021.jpg

logo cdm

Enllaços web

AIS sticker

gestib

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

logoazul

logo tokapp school sec3b1al2048

Xarxes socials

 

 

 

 

facebook logoinstragram logoyoutube logoTwitter Logo

LES INUNDACIONS D’OCTUBRE DE 2018 AL LLEVANT DE MALLORCA ALS ULLS DE LA GEOGRAFIA.

Fa uns dies vàrem poder gaudir d’una classe especial de geografia. Ens visità l’expert geògraf Miquel Grimalt, professor de la UIB.
Ens explicà què són les torrentades i per què es produeixen. També ens recordà inundacions històriques a Mallorca , inundacions que causaren gran mortandat com la que va tenir lloc a Palma l’octubre de 1403 i que provocà la mort de 5000 persones a causa dels desbordament de Sa Riera.
Després d’aquells fets Sa Riera es va desviar.
Tristament, fa poc mesos, hem tengut al LLevant unes inundacions també a causa del desbordament dels torrents que provocaren 13 morts i moltes destrosses.
Bàsicament el professor Grimalt ens explicà que aquesta catàstrofe es produí perquè es construeixen habitatges on no s’han de construir. El consistori de Sant LLorenç ha analitzat l’estudi realitzat per aquest geògraf amb la col·laboració de la UIB i ara té un projecte d’esbucar construccions i en el seu lloc crear zones verdes de seguretat contra inundacions.
Amb la xerrada de’n Miquel no només vàrem conèixer més a fons les causes d’aquest trist fet; també tenguérem l’oportunitat d’observar que la geografia és una disciplina pràctica i molt útil. Ell ens va explicar quines sortides laborals té i una sèrie d’idees bàsiques sobre aquests estudis.
 
 Conf Grimalt portada