• Grup-SMS_Nadal-18-2.jpg
  • Rangoli.jpg
  • 1617_cares.jpg
  • escola_cartell.jpg
  • histria_escola.png

Aquests dies passats a les classes de Primària hem conegut el lema de la Pastoral d'enguany. Ens va venir a explicar-ho rebut la "Dra. Llum Pasqual", que és una doctora que xerra del cor i des del cor (diu que per això és "cardiòloga" com el Bon Jesús) i ens ha explicat que ens ofereix un viatge i ha dit que per això el lema de la pastoral enguany és "T'apuntes a aquest viatge?"
Però és un viatge especial, la companyia de viatges es diu "Creuasant" perquè és un viatge en forma de croissant (cap a dins, cap el cor) i perquè el camí de Jesús va passar per la creu per a què aprenguem a viure la felicitat que dóna una vida on l'amor que hi posam, la fa santa.
També ens va donar unes pistes de coses que podríem posar a l'equipatge per a aquest viatge cap a l'interior de nosaltres mateixos i són aquestes coses:
- unes orelles en forma d cor i de pulmons i fins i tot de petjades ("les cor-elles respiratòries") perquè com més escoltam des del cor, més respiram i com més respiram, més estimam i com més estimam, millor caminam...
- Unes "tiritas" i stick d'arnica per als cops. Perquè en tot viatge hi ha caigudes i cops i hem d'aprendre a posar-nos tiritas i seguir cap endavant. Les tiritas per al cor no se posen per fora sinó que hem de trobar un moment on estiguem tranquils i hem d'escoltar les nostres emocions per poder fer un lloc per a elles dins el nostre cor, acceptar que sentim coses que de vegades no ens agraden però totes les coses que sentim ens ajuden a créixer i a aprendre.
- Unes ulleres d'amor per poder mrar amb amor totes les persones i totes les coses que ens passen. És molt més ràpid solucionar un conflicte si aprenem a mirar amb amor les persones que estam implicades, donant suport als diferents tipus de dolor que han provocat el conflicte.
- Una lupa i una llanterna per mirar de prop i per a il·luminar els altres quan no hi veuen, la manera d'il·luminar els altres és amb el nostre propi somriure i la nostra pròpia ajuda per a escoltar els altres.
- Per acabar, és important dur a l'equipatge la tuberia que uneix cap i cor, sempre ha d'estar desembossada per a què la comunicació entre el cap i el cor sigui fluïda.

Teresa portada